+382 67 532 667; +382 67 215 890
Pon - Sub: 9:00 - 22:00

20-11 Jun-Avg za 3 dana XXIX Grad Teatar 2015 Festival

  • 17. 06. 2015

Festival „Grad teatar“ je kulturna manifestacija koja se odvija tokom ljetnjih mjeseci u Budvi pod pokroviteljstvom Opštine Budva. Od svog osnivanja, 1987. godine, ovaj festival obnavlja mediteranski duh Starog grada i svaki od njegovih trgova i pjaceta, ali i dijelova grada izvan starogradskog jezgra, pretvara u scenu na otvorenom na kojoj i posjetilac i slučajni prolaznik postaju učesnici umjetničkog čina. Budući da je od svog osnivanja neizostavni dio turističke ponude grada, Grad teatar je, a time i Budva, neizostavna destinacija kako građanima, tako i kul-turistima, o čemu svjedoči i činjenica da festival svake godine posjeti oko 15.000 ljudi.

Zamišljen kao presjek savremenih ostvarenja prije svega pozorišnog, a potom i likovnog, muzičkog i književnog stvaralaštva, Grad teatar kvalitetom programa potvrđuje svoj renome ne samo kao domaćin brojnim trupama i stvaraocima, već i kvalitetom produkcijske djelatnosti kojom preispituje autentično kulturno naslijeđe Budve i Crne Gore i njegovo implementiranje u savremene modele umjetničkog djelovanja.

Muzički, likovni i književni program, takođe su neizostavni dio Grada teatra.

Muzički program se formirao kao veliki festival unutar Grada teatra. Objedinjujući istovremeno presjek savremenih tendencija u oblasti umjetničke muzike u internacionalnim okvirima, i težnju za afirmacijom domaćeg kulturnog proizvoda, kroz koncerte kako kamernog tipa tako i programe alternativne, jazz i horske muzike na većim scenama pod otvorenim nebom, svojim muzičkim programom festival uspjeva da animira i uključi kako publiku iz reda ljubitelja klasične muzike, tako i slušaoce istraživače, i možemo reći da je do sada već odnjegovao generaciju sopstvene publike u ovoj oblasti.

Poseban fenomen festivala predstavlja i književna manifestacija “Trg pjesnika”, jedinstveni susret književnih stvaralaca i publike. Zamišljen kao mjesto prezentovanja novih sadržaja, poetika, metoda i izdavačkih poduhvata, Trg pjesnika je svoj krajnji smisao dobija i uspostavljanjem dijaloga stvaralaca i tumača sa publikom, bilo u formi čitanja teksta ili živog dijaloga, još jednom dokazujući da su književna i društvena pitanja živa i svevremenska samo kroz razmjenu informacija. 

Tokom festivala, organizuju se i brojni razgovori sa aktuelnim umjetnicima, kao i okrugli stolovi i naučni skupovi čije su teme vezane za preispitivanje savremenog kulturno-umjetničkog stvaralaštva i modela poslovanja u sektoru kulture danas. Grad teatar se, pored svega navedenog, bavi i izdavačkom djelatnošću.

Festival „Grad teatar“ od 1994. godine dodjeljuje nagrade za dramsko stvaralaštvo „Grad teatar“ i nagradu za književno stvaralaštvo „Stefan Mitrov Ljubiša“.


O kompaniji

Osnovna djelatnost kompanije je pružanje usluga iznajmljivanja automobila u Crnoj Gori (rent-a-car usluge), kao i transfera. Auta se mogu preuzeti širom zemlje, uključujući Aerodrom Podgorica i Aerodrom Tivat.
Vaš izbor, naša ponuda!

Dodatne usluge

  • preuzimanje poslije radnog vrijemena
  • neogranicena kilometraža
  • bez doplate za kašnjenje avio letova
  • specijalne cijene za redovne klijente

Pitanja i odgovori

  • Mijenjanje ili otkazivanje rezervacije?
  • Kada se placa iznajmljivanje?